::ANAK MURID::

♡..Once upOn a time..♡

Once upon a time..cmne la driku ek..time jenguk2 kt blog my sis rse nk imbas blik sy zmn skolh rendah n menengah..huhu..segmen ni die ambk kt blog ben ashaari..jom kte tgk nkal ke x dak pmpuan yg bernama AINA BAZILAH BT RAMLEE ni..lets check it out~

Nama sekolah rendah dan menengah termasuk tahun:
  • Rendah~SK Bukit Jejulong (1994), SK Kubang Ikan (1995-2000)
  • Menengah~SMK Chendering (2001-2005)
Aktiviti ko-kurikulum:
  • Rendah~Perkhemahan Tunas Puteri.Nak main netball xlepas sebab pendek..
  • Menengah~Jump rope for heart,kawad kaki(pandu puteri & renjer puteri),long distance
Jawatan yang disandang:
  • Rendah~Pustakawan dan Penolong pustakawan (2000)
  • Menengah~Pustakawan,bendahari & penolong tingkatan
Nama guru kesayangan:
  • Rendah~Pn.Norliza
  • Menengah~Pn.Hamilia & Ustazh Ramlah
Subjek paling disukai dan tak disukai:
  • Rendah~Bahasa Melayu (suka); Bahasa Inggeris (tak suka)
  • Menengah~Matematik & Pend.Islam (suka); Fizik (tak suka)
Kawan baik masa skolah:
  • Rendah~Tengku
  • Menengah~Zakirah,Anis,Da
Cita-cita masa skolah dulu:
  • Rendah~Guru
  • Menengah~Interior designer
Artis fav masa skolah:
  • Rendah~xde yang fav sbb xminat
  • Menengah~Siti Nurhaliza
Perkara yang tak dpt dilupakan time skolah:
  • Rendah~Masa darjah 1, jatuh kerusi dan kerusi terbalik skali ngan meja sebab ade dak laki tarik time subjek Pend.Islam.Nasib baik ustazah xmrh.huhu..Pastu masa darjah 6, ade dak laki suke kt sy.Tau sebab kakak budak tu bgtau kakak sy dak 2 tulis name die n name sy kt kertas.Budak tu jgk suke 'gelar' sy ngan name 'ANDEC' sebab dulu sy pendek.Andec tu name sejenis susu kotak iaitu susu andec.
  • Menengah~Suka berebut nak duk meja depan.Pastu ade satu hari tu kene marah cikgu BM sebab masuk kelas lambat disebabkan tunggu kawan makan.
Jika dapat kembali ke zaman sekolah, apa yang ingin korang lakukan:
  • Rendah~Nak blajr betol2 sebab time skolah rendah malas blajar.Nak main je kejenye..
  • Menengah~Nak blajar Add Math betol2.sebab dulu asyik fail je..nasib baik SPM xfail..
Ceritakan kenakalan yang tak dapat dilupakan masa sekolah dulu:
  • Rendah~Tak banyak kenalakan yang dilakukan sebabnye takut buat salah.Buat keje on time je..skema kowt..hahahaha
  • Menengah~Suka makan kopok dalam kelas, sembang n kaco kawan sebelah iaitu zakirah time subjek sejarah.Bosan sebabnya cikgu sejarah bace buku teks skit n then cakap merapu banyak dan ngarut2.
wah3..swonok imbas balik zaman dulu2.macam2 ragam ade..hahaha..inilah cerita gadis yang bernama AINA BAZILAH BT RAMLEE..peace~


❀ jenguk sudah,tekan sudah,baca sudah,kOmen je belum =) ❀

4 comments:

tenangsudey said...

skang dah habis blajar ke?

Anonymous said...

makan kepok pah2 sembang je byk.ngarut2.igt dok gajoh sy or??jth okmo.haha

aina said...

tenangsudey:blum lg..skrg ngah bljr lg ;))

aina said...

eyja:ingt la..pad ceroh sy ambk gajoh awk 2..skmo jatoh